Møt idolene dine

backstage_364757666Hvem har vel ikke drømt om å møte idolene sine på nært hold, kanskje snakke med dem personlig, få autografer og ta «selfier». Skal man få et skikkelig nært møte med store stjerner, bør man komme seg back stage på konserter. Det er selvsagt ikke enkelt, for bare noen få personer slipper back stage. Men det finnes muligheter.

Kjøp deg back stagepass

Av og til er det mulig å kjøpe VIP-billetter med back stage-pass hos for eksempel Ticketmaster. Dette er ikke mulig på alle konserter, og de gangene det er mulig, er disse billettene veldig kostbare. Man må i så fall virkelig ville komme seg back stage, og være villig til å legge ut en større sum.VIP_316983089

Bli kjent med folk

En annen mulighet er å bli kjent med folk som jobber på konsertstedet. De kan kanskje skaffe deg et back stage-pass. Du kan også bli kjent med sponsorer, eller til og med våge å bli kjent med idolene dine på nettet. Kanskje de til og med inviterer deg back stage neste gang de har konsert. Skal du oppnå det, må du selvsagt være høflig og vennlig, og ikke være altfor pågående. Du kan også gjøre noe for idolene dine, og bli lagt merke til på den måten. Hvis du leder den lokale fanklubben, eller har en nettside eller en blogg dedikert til idolet ditt, får de kanskje lyst til å møte deg personlig.

Meld deg frivillig

Noen ganger kan folk som jobber frivillig på konserter og festivaler få gratisbilletter og til og med adgang back stage. Du kan også melde deg frivillig til å anmelde konserten eller gjøre et intervju med artistene for en avis eller en nettside. Men det kan være kamp om slike jobber, så det gjelder å være tidlig ute. Fortell gjerne avisa at du jobber gratis, for da har du større sjanser til å få en slik frilansjobb. Den eneste betalingen du får, er å komme back stage og møte idolene dine, og det forventes selvsagt at du skriver et skikkelig intervju etterpå. Husk at du har en jobb å gjøre mens du snakker med musikerne.

FashionStock.com / Shutterstock.com

FashionStock.com / Shutterstock.com

Vinn VIP-billett med back stage-pass

En annen måte å komme back stage på, er å vinne back stagepass i en konkurranse. Følg med på ulike nettsider og radiostasjoner for å se og høre om de arrangerer konserter der du kan vinne billetter og møte med artistene. PokerStars.com er en nettside som har gjort dette tidligere, og derfor trolig kommer til å gjøre det igjen med andre konserter. Radiokanaler som P3 og P4 har også mange konkurranser, og hvis konserten arrangeres nært hjemstedet ditt, bør du sjekke lokalradioen og lokalavisene. De kan arrangere slike konkurranser.PS_BackstageBlog450x300-thumb-450x300-210246

Vær en utholdende fan

Noen ganger kan du til og med komme back stage bare ved å være utholdende. Hvis du blir værende igjen på konsertstedet etter at konserten er over, kan det hende du og et par andre utholdende fans blir invitert til å møte artistene. Men det er ingen garanti for at du blir invitert. Kanskje artistene har dratt rett til hotellet etter konserten, og da har du ingen mulighet til å møte dem på denne måten.

Ikke bryt loven

Av og til kan man bli fristet til å storme opp på scenen eller løpe back stage bare for å møte idolene sine, men dette bør du aldri gjøre. For det første vil vaktene stanse deg. Du kan bli kastet ut av konserten, og du kan til og med bli politianmeldt. I tillegg kan du ha spolert mulighetene dine til å få komme back stage senere, for artistene vil selvsagt ikke invitere deg back stage dersom du er en bråkmaker. Det er bedre å satse på å få til et møte på lovlig måte.