Store rockeband

trolltunga-shining-5Rock er en musikktype som etter hvert har delt seg inn i mange sjangere. Det gjør musikksjangeren både levende og spennende, samtidig som alle finner en rocke-sjanger de liker. Det finnes utallige rockeband, men noen blir selvsagt mer berømte enn andre.

Store norske rockeband

Norsk rock kan bli sunget både på engelsk og på norsk. Blant de aller største innen norsk rock er Jokke og Valentinerne, deLillos, Raga Rockers og DumDum Boys. I de senere årene er det norske black metal band som har hatt størst kommersiell suksess, i hvert fall dersom man ser på det totale albumsalget verden over.

Store internasjonale rockeband

Et av de tidlige rockebandene var The Rolling Stones. De startet opp i 1962, og har holdt koken. Rockebandet The Who regnes også blant de aller største gjennom tidene. Det britiske bandet Pink Floyd startet i 1965. De spilte psykedelisk rock, men har oppnådd en suksess som går på tvers av alle sjangere. Et av de aller største bandene inne rock, er kanskje The Beatles. Andre store navn er Led Zeppelin, AC/DC, Guns N’Roses, Bon Jovi, Metallica, Scorpions, Deep Purple, Alice Cooper, Iron Maiden, Queen, Black Sabbath, Aerosmith, Nirvana og Oasis, bare for å nevne noen få.